Sistemske rešitve

Podjetje Alphito implementira različne strežniške sisteme v okolju Linux, ki omogočajo strankam doseči željeno funkcionalnost.

Naš plan je doseči kar se da efektivno rešitev znotraj vašega proračuna in omogočiti enostavno prilagajanje novim zahtevam in trendom.  V design vključimo  strojno in programsko opremo, ki sta med seboj podprti in testirani.

Z visokim tehničnim znanjem in izkušnjami so naši strežniki in sistemske rešitve prilagojeni vašim željam in potrebam ter omogočajo izredno odzivnost in pri tem nizek izpad infrastrukturne IT opreme.

Virtualizacija

Ob vse zmogljivejši strojni opremi je možno na istem sistemu zaganjati več operacijskih sistemov hkrati. Virtualizacija je abstraktni nivo, ki ločuje fizično strojno opremo od operacijskega sistema s čimer omogoča večjo fleksibilnost in razdeljevanje IT resourcev. Virtualizacija vam omogoča višjo stopnjo varnosti, enostavnejše nadgradnje in opravljanje celotne IT infrastrukture.

IT infrastruktura

Današnji način poslovanja je izredno povezan s stabilnim delovanjem IT infrastrukture. Linux se zaradi svoje stabilnosti in dostopnosti vedno več uporablja v strežniških sistemih in tako prevzema pomembno vlogo predvsem pri spletnih (Apache, php, MySql), datotečnih (samba) in poštnih strežnikih (Postfix, Cyrus, Amavis). Izredno nastavljiv in pregleden networking pa omogoča  tudi uporabo v požarnih zidovih (netfilter) in usmerjevalnikih (routerjih) s podporo source routinga, zagotavljanja kvalitete storitve (QOS), nadideznimi omrežji (VLAN) in seveda virtualnim privatnim omrežjem (VPN).